De 1ste opdracht was "waarnemingstekenen" van fruit en groenten.
Het was de bedoeling dat we een stuk fruit of groenten namen en tekende wat we zagen. Als we een schaduw zagen moest die erbij getekend worden. Hiervoor moesten we verschillende technieken gebruiken. Dit zijn mijn resultaten:
Peer, appel, halve appel: gewone potlood.
Paprika: balpen en pastel krijtjes
Ajuin: houtskool
Prei: houtskool en bister
Raap: gewone potlood
Ajuin: gewone potlood en waterverf
Witloof: houtskool
Sinaasappel: gewone potlood
Witloof: bister
Paprika: balpen
Pompoen: gewone potlood en bister
Radijs: balpen
De 2de opdracht was non - figuratieve verfexperimenten.
Hierbij moesten we een collage maken van 10 op 10. Dus je werkt eerst met een bepaalde techniek en verf op een gewoon blad en daarna kleef je er een blad over met in het midden een kader van 10 op 10. Ik heb een zwart blad gebruikt om erbovenop te kleven, omdat ik vind dat dit een mooier effect heeft. Hiervan moesten we 10 verschillende creaties bekomen. Daarvan moesten er 5 met gewoon verf en een techniek gemaakt worden en de andere 5 moest er nog iets extra's bij de verf vb. stift. Dit zijn mijn resultaten:
Hier heb ik de verf gestempeld met een penseel en met groene en rode wasko streepjes op gezet.
Hier heb ik verf op een blad gedaan. Folie erover gelegd, gewreven en krijt over gedaan.
Hier zie je verf gestempeld met een penseel en de blauwe stipjes is gedaan met een blaasstift.
Hier heb ik gestempeld met een mandarijn schil.
Hier stempelde ik met veters. Ik zorgde dat de veters vol met verf waren en legde die zo op mijn blad.
Hier deed ik verf, water en afwasmiddel in een potje met een lage rand. Dan blies ik met een rietje in het mengsel en er kwamen bellen op. Dan legde ik voorzichtig het papier tegen de bellen tot dat ze open spatten.
Hier spoot ik verschillende soorten verf op een blad. Legde er folie over en wreef de verf open.
Hier mengde ik de verf met water en blies met een rietje de verf weg.
Hier mengde ik verf en water en smeet de verf tegen een blad.
Ik mengde verf en water met elkaar. Met een rietje blies ik in het mengsel en goot erna zout over. Toen alles droog was, wreef ik het zout weg.
De 3de opdracht was om een sokpop te maken.
Hierbij moesten we kosteloos materiaal gebruiken. Dus restjes die je thuis had liggen van stoffen of ander materiaal mocht je hiervoor gebruiken. Dit zijn mijn 2 resultaten:
Uit verschillende tijdschriften, boeken moest je verschillende lichaamsdelen van een gezicht uit knippen en deze op een blad kleven. Zo kwam je een nieuw gezicht uit. Dat gezicht moesten we natekenen met kleurpotloden. Dit zijn mijn resultaten:
De 5de opdracht was Brontorina uit zoutdeeg maken.
Hierbij moesten we het boek Brontorina gebruiken. Uit het boek mocht je een prent naar keuze kiezen die je graag na zou schilderen. Het wordt niet zomaar op een blad geschilderd maar in een deksel van een schoendoos. En Brontorina zelf moesten we uit zoutdeeg boetseren, deze schilderen en ook in de schoendoos kleven. Dit was mijn resultaat:
De 6de opdracht was een schoen uit houtskool tekenen.
Hierbij moesten we onze eigen schoen op een A4 blad tekenen. Je plaatst je schoen op een blad en dan moet je tekenen wat je ziet, ook de schaduwen. Zelf vind ik het moeilijk om met houtskool te werken, maar het is wel gelukt. Dis is mijn resultaat:
En de laatste opdracht was de vertelkoffer.
Een vertelkoffer is een koffer met daarin boeken en spelletjes die te maken hebben met die boeken. Die koffer kunnen de kleuters dan meenemen naar huis om de boeken te laten voorlezen en de spelletjes te spelen. Maar natuurlijk moet die koffer er mooi uitzien. Ik heb gekozen voor de koffer met uilen te beschilderen, omdat van jongs af ik uilen en lezen altijd al samen had gecombineerd. Dit is mijn resultaat:
Zelf ben ik blij met al mijn resultaten. Ik heb ook veel bijgeleerd over verschillende technieken en materialen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en die nieuwe technieken en materialen zal ik ook zeker en vast eens uitproberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten